torstaina, tammikuuta 12, 2006

Opetusministeriö ja tekijänoikeusjärjestö opettavat

Opetusministeriö ja tekijänoikeusjärjestö kommentoivat tänään, että laiton lähde pitää tunnistaa halvasta hinnasta
Kotilaisen mukaan musiikin lailliset verkkokaupat perustuvat kansallisiin ratkaisuihin ja toimintamalleihin. "Suomalaisille kuluttajille on tarjolla Suomessa toimivat kymmenkunta laillista palvelua. Eli jos palvelua tarjotaan suomalaisille kuluttajille Suomen ulkopuolelta, on se viite palvelun laittomuudesta, kun kyseessä on musiikkitiedostojen online-kauppa", Kotilainen sanoo. Hänen mukaansa laillisia musiikin online-kauppoja on kerrottu osoitteessa www.pro-music.org.
Jutussa mainittu venäläinen nettikauppa allofmp3 on toki moraalisesti arveluttava, jos jaksaa kaivella sen käytäntöjä, mutta on myös varsin käsittämätöntä olettaa, että sattumalta kauppaan törmäävä tunnistaisi sen noin vain laittomaksi. Vai onko seuraava askel julistaa laittomaksi vaikkapa Hong Kong tavaratalot, eurokauppa, Lidl ja IKEA? Mielenkiintoinen on myös kommentti siitä, että ulkomaisuus sinänsä olisi viite palvelun laittomuudesta. Mitä onkaan tapahtunut tavaroiden ja palveluiden vapaalle kaupalle esim. EU:ssa?

2 Comments:

Anonymous Ola said...

...ja tällä välin muualla EU:ssa on jo herätty antamaan kuluttajalle takaisin edes jotain oikeuksia:

"France votes for legal P2P"
http://tinyurl.com/drhm4

"French soften copyright laws"
http://tinyurl.com/92n6b

1:28 ap.  
Blogger Droidy said...

Niinpä. Kun nyt vähän kaikesta mahdollisesta peritään kasettimaksua, ja kopiointi kielletään, herää kysymys kasettimaksun järjellisyydestä.

9:18 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home