keskiviikkona, marraskuuta 09, 2005

Palautetta ja tutkailua

Anttilan, sinänsä järjellinen, vastaus kyselyyn saada CD:t ja rikkinäiset CD:t eri hyllyihin:
Olemme jakaneet myymälässämme musiikin esillepanot musiikkigenrejen mukaisesti. Jokaiseen genreen kuuluu sekä artisteja että yhtyeitä, joiden materiaalista osa on kopiosuojattuja, osa taas ei. Saamamme palautteen mukaisesti asiakkaamme haluavat löytää mieli artistinsa tai yhtyeensä koko tuotannon vaivattomasti samasta paikasta. Myymälätilamme eivät toisaalta mahdollista esillepanoa, jossa eri genreille varatun hyllyn lisäksi on erillinen esillepano kopiosuojatuille levyille. Tämähän takoittaisi sitä, että samaa levyä tulisi olla kahdessa eri paikassa.
Levykauppa Peltirumpu vaikuttaisi myös ihan järjelliseltä levyjen ostovaihtoehdolta, jos listaisivat tiedon kopiosuojauksista. Lähetin siis palautetta:
Olisiko mahdollista saada levyjen tietoihin maininta siitä, jos levy on kopiosuojattu? Kuuntelen musiikkia tietokoneella ja MP3-soittimella, joten en osta kopiosuojattuja levyjä.
Luin lopulta myös Bleepin FAQ:n. Luultavasti en päädy ostamaan mitään Bleepistä, koska Magnatunen kanssa olen tottunut siihen, että ostamansa musiikin saa tarvittaessa ladata uudelleen. Bleepissä latauksen saa tehdä vain kerran, ja sen jälkeen musiikin säilyttäminen on kuluttajan omalla vastuulla. Magnatune päihittää Bleepin myös formaattien laajuudella (WAV, MP3, OGG, FLAC ja AAC). MP3 on tällä hetkellä minulle henkilökohtaisesti ihan OK, mutta voin hyvin kuvitella, että parin vuoden päästä haluaisinkin käyttää jotain ihan muuta formaattia, jolloin joutuisin heikoimmassa tapauksessa hankkimaan jo omistamaani musiikkia uudelleen.