sunnuntaina, tammikuuta 08, 2006

Päivän pläjäys

Tänään keskustelua herättää tekijänoikeuslain vastustajien ilmiantotempaus. Tätä on jo ehdittu kommentoimaan Mediaviikon pääkirjoituksessa. Mediaviikon julkaisija ja kustantaja on Wasala Oy ja Mediaviikon sanotaan olevan "uusi mediaan ja viestintään keskittyvä riippumaton verkkojulkaisu". Em. pääkirjoituksesta tämä riippumattomuus suorastaan huokuukin:

Vuoden alussa voimaan tullutta uutta tekijänoikeuslakia vastustavat aktivistit ovat tehneet harvinaisen, laillista yhteiskuntajärjestystä pilkkaavan julkisen PR-tempun lauantaina 7. tammikuuta. Joukko tekijänoikeuslakia vastaan niskuroivia ”piraattinikkareita” on TV-kameroiden ja lehtikuvaajien edessä tunnustanut rikkoneensa uutta lakia ja luovuttanut poliisille itseään koskevan tutkintapyynnön. On mielenkiintoista nähdä, miten oikeuslaitos nielee tällaisen ennenkuulumattoman provokaation, jossa käytetään kaikkia huippupropagandan keinoja häikälemättömästi hyväksi.
Mietin itsekin tempaukseen osallistumista, mutta sattuneesta syystä en saanut aikaiseksi, tällä kerralla. Seuraan kuitenkin organisoitua keskustelua suojakeinojen kiertämisestä ja olen aktivoitumassa EFFIssä.