tiistaina, marraskuuta 22, 2005

ÄKT:n näkemyksiä ja musiikkikauppojen tutkailua

Kävin lueskelemassa ÄKT:n (Suomen ääni- ja kuvatallennetuottajien) sivuja, jotta saisin lisää tietoa myös DRM-kiistan toisen osapuolen näkemyksistä. Sivulla mainostetaan näkyvästi Digital File Check -ohjelmaa.
Digital File Check on ilmainen, helppokäyttöinen tietokoneohjelma, jonka tarkoitus on auttaa varmistamaan, että Internetin kautta hankittujen musiikki-, video- ja kuvatiedostojen käyttö on turvallista ja laillista. Ohjelman on kehittänyt tanskalainen yritys DtecNet äänite- ja elokuva-alan toimeksiannosta. Digital File Check -ohjelman avulla voit helposti poistaa tai estää minkä tahansa tekijänoikeudellisesti suojattujen tiedostojen laittomaan jakamiseen yleisesti käytetyn ohjelman.
Jos saan aikaan, asennan johonkin vanhaan kotikoneeseen puhtaan ympäristön, kerään koneelle jonkin verran musiikki- ja videomateriaalia, asennan Digital File Checkin ja raportoin tulokset tänne. Alustavasti olen ajatellut ripata pari omaa CD-levyä, asentaa jonkin bittorrent-ohjelman, ladata musiikkia ja videoita legaltorrents.comista ja joidenkin artistien omilta sivustoilta. Digital File Check -sivun pohjalta löytyy maininta seuraavista "laillisista musiikin online-myyntiin keskittyneistä verkkopalveluista": Tutkailen näitäkin jossain vaiheessa tarkemmin. Biisi.fi:tä kävin jo vilkaisemassa, ja se menee suoraan ei-listalleni: "Biisi.fi palvelun tarkoitus on kuunnella biisejä e-3™MediaKit -ohjelmalla ja polttaa halutut biisit Audio CD levyksi." Pienellä etsiskelyllä en myöskään löytänyt tietoa, saako ostetut biisit ladata uudelleen vai maksetaanko ne aina uudelleen, jos tiedostoille tapahtuu jotain. Magnatune on yhä lyömätön.