maanantaina, toukokuuta 26, 2008

Ottaa aivoon

Mediateollisuus sahaa mielestäni kovaa vauhtia omaa oksaansa ärsyttämällä kuluttajia moninaisin tavoin. Olin tovin pähkäillyt ajatusta mennä pahan median ostoboikettiin. Pahaa olisivat ainakin kaikkinaiset kuluttajan oikeuksia rajoittavat "kopiosuojaukset". Vesileimaukset ovat vähemmän pahaa, mutta nekin ovat ärsyttäviä. Arvon vielä tovin, mitä tehdä mm. Safari Bookshelfin kanssa (PDF:ssä on käyttäjäkohtaiset leimaukset). Levyllä ostettavat tietokonepelit ovat ärsyttäviä, koska oletuksena levyn pitää olla asemassa, jotta peliä voi pelata (onneksi on Gamersgate). Musiikissa kopiorajoituksista on pääosin luovuttu, mutta toisaalta, minulla on jo riittävästi hyvää musiikkia, ja samat firmat toimivat musiikki- ja elokuva-alalla. Jääköön hautumaan.

Pähkäily saa nyt luvan muuttua todellisuudeksi, koska tuoreen hovioikeuden päätöksen mukaan DVD-levyjen katselu Linuxilla on rikollista.

Ostoboikotti kestäköön nyt alkuun elokuun loppuun, jolloin arvioin tilannetta uudelleen. Boikotin linjaukset täsmentynevät lähiaikoina.

Tunnisteet:

1 Comments:

OpenID liw.fi said...

"Kopiosuojaus" on paremmin sanottuna "kopiorajoitus". Edellinen on orwellilaista newspeakiä: ei ne mitään kopioita suojaa vaan nimenomaan rajoittavan kopioiden tekemistä.

Minä lopetan tästä päivästä lähtien DVD:ten ostamisen ja harkitsen, josko luopuisin koko monen sadan leffan kokoelmastani.

12:15 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home