torstaina, helmikuuta 21, 2008

R. Binky Sleipnir laukkaa yhä

Automme, R. Binky Sleipnir, on tänään käytetty katsastuksessa ja sai luvan laukata jälleen vuoden eteenpäin. IHA-autokatsastus Konalassa on miellyttävästi auki peräti kahdeksaan.

Joskus muinoin lupasin katsausta auton kuluihin. Peruskulut vuodessa 1013 euroa (eli 338 euroa per kärsä) jakautuen seuraavasti:

  • vakuutus 680
  • ajoneuvovero 95
  • katsastus 62
  • öljynvaihto 56
  • rengasparkki ja renkaiden vaihdot 120 (muistinvarainen hinta)
Tyypillisesti vanhan auton kanssa tulee jotain korjattavaakin. Vuonna 2007 vaihdettiin jakohihna, polttimoita ja sulakkeita sekä korjattiin pakoputkea, tämän vuoden puolella ehditty korjata tuulilasinpyyhinten moottoria ja sivuvilkun kosketushäiriö.

Kun ostimme auton, sillä oli ajettu n. 250 tkm. Tämänhetkinen mittarilukema on n. 265 tkm, eli on sillä jokunen kilometri ajeltu. Luksusta on se, miten helposti iltaisin voi singahdella pääkaupunkiseudulla itä-länsi-suunnassa tai miten näppärästi ampaisee jonnekin hieman kauemmas, vaikkapa Lohjalle tai Tuusulaan.

Vaikka auton omistamisesta nyt pitäisikin tuntea suurta syyllisyyttä, etenkin koska automme on vanha ja suurikulutuksinen, olen ollut vuoden verran hyvin tyytyväinen autoilija. Kimpassa omistaminen on toiminut kohtuullisen hyvin, ja vaikka emme asukaan ihan lähekkäin, auton vaihtaminen käyttäjältä toiselle on tähän asti onnistunut kohtuullisen helposti.

Tunnisteet: ,