torstaina, helmikuuta 02, 2006

Musakauppa-arvioita

Arvioidaanpa nyt sitten lopulta myös Vaio-kampanjalla huomiota hankkinut maxmusic.fi. Tuotteen lataaminen edellyttää MaxMusic-soittimen asentamista. MaxMusic-soitin löytyy vain Windowsille. Mistään sivustolta ei löydy mielestäni oleellisia tietoja, esimerkiksi seuraavia:
  • Missä muodossa kappaleet ladataan
  • Mitä kaikkea ostetuilla kappaleilla voi tehdä
  • Yhtään mitään infoa palvelusta (jos ei lasketa "powered by Securycast" -tekstiä)
Biisi.fi:tä olin jo aiemmin kommentoinut sen verran, että ne menivät suoraan ei-listalleni, mutta tänään eksyin surffaamaan paikan infosivulle, jossa todetaan näin: "Jotta kaikki halukkaat saisivat haluamansa musiikin nopeasti, järjestelmä hakee tilatun tiedoston lähimmästä paikasta, joko keskuspalvelimelta tai joltain jäseneltä." Tästä pidän vielä vähemmän - kuulostaa toki miellyttävän tehokkaalta, mutta mitenköhän tuo käytännössä toimii, ja voiko siitä jättäytyä halutessaan pois.

Joku kommentoi äskettäin sähköpostilistalla emusicia, ja kun Winampin kanssa saa sata ilmaisbiisiä, päätin minäkin kokeilla. Käyttö ja lataaminen oli sujuvaa, lataus onnistuu myös ilman emusicin omaa ohjelmaa (joskin ohjelman kanssa saa ladattua koko albumeita, ilman ohjelmaa vain yksittäisiä kappaleita). Rekisteröitymisen yhteydessä pitää harmillisesti antaa luottokorttitiedot ja valita jokin kuukauden koekäytön jälkeen alkava maksumalli. Maksumalleja on kolme:

  • eMusic Basic: 40 biisiä kuussa, 10 jenkkitaalaa
  • eMusic Plus: 65 biisiä kuussa, 15 jenkkitaalaa
  • eMusic Premium: 90 biisiä kuussa, 20 jenkkitaalaa.
Jos tilauksen lopettaa, tilin lataushistoria säilytetään kuuden kuukauden ajan, ja jos tilauksen aloittaa uudelleen tänä aikana, vanhoihin biiseihin pääsee käsiksi yhä. Kertaalleen ladatut biisit voi ladata uudelleen, jos käyttäjätili on aktiivinen ja biisit ovat yhä saatavilla palvelun kautta. Biisejä saa vapaasti polttaa CD:lle ja siirtää muihin soittimiin. Ei ihan mahdottoman kuuloinen, mutta häviää yhä Magnatunelle.

Levyvirasto on hyvistä aikeistani huolimatta yhä kokeilematta, joko tavallisten levyjen tilaamisessa tai MP3-musan hankkimisessa. Pitäisi jaksaa koekuunnella ja bongata jotain todela kivaa, koska tuikituntemattomista bändeistä hinnat tuntuvat hieman korkeilta (semminkin, kun olen aiemmin osoittanut nuukuuteni tässä suhteessa määrittämällä levynostohinna n. 12 euroon). Jos nyt helmikuun aikana yrittäisi saada edes yhden koeoston tehtyä. Kommentteja aikanaan.