keskiviikkona, helmikuuta 14, 2007

R. Binky Sleipnir

Otsikon tuttavuus on auto, josta omistan kolmanneksen. Olin pitkään miettinyt kimppa-autoa, kun autolla aina joskus olisi tarvetta, mutta omaa autoa ei oikeastaan kannata omistaa. Viimeisen kuukauden ajan minulla oli Smart Travelin halpisvuokra-auto, ja mittariin kertyi suunnilleen 1200 kilometriä, kylläkin nyt sitten tuli hoidettua vuori asioita, jotka olivat odottaneet, että olisi auto joltain taholta lainassa.

Auton nimi johtuu siitä, että kolmella omistajalla on kullakin oma nimeämismallinsa asioille: minulla robotit, kahdella muulla omistajalla puolestaan Discworld ja pohjoismainen mytologia. Lenin-setää mietittiin myös nimeksi (koska auto on punainen), mutta tähän olisi ehkä kyllästytty turhan nopeasti.

Mitäs muuta autosta? Se on teini-ikäinen, takavetoinen farkku-Volvo automaattivaihteilla. Minustakin on nyt hyvää vauhtia tulossa Volvo-käännynnäinen, isoissa autoissa on omat kivat puolensa, ja takavetoisuuden ansiosta R. Binky Sleipnir kääntyy yllättävän näppärästi niin isoksi lotjaksi. Tarkoitus on ajella sillä nyt tovi, ja mennä jossain sopivassa vaiheessa autotohtorin kuntotarkastukseen, jotta saamme paremman käsityksen odotettavissa olevista huoltotarpeista. Saa nähdä, miten sekopäiseksi autohanke osoittautuu...

P.S. Kolmannesomistuksesta muistuu mieleen, että omistan myös kolmanneslehmän jossain Afrikassa, ostimme samalla sakilla tovi sitten kehitysapulehmän. Nyt on vielä käyttämättä 134 euroa, joilla tarkoitus ostaa nämä:

  • 6 kanaa, 24 euroa
  • 5 sikaa, 55 euroa
  • 1 vuohi, 30 euroa
  • 15 puuntaimea, 15 euroa
  • Siemeniä ja kuokka, 10 euroa

Tunnisteet: ,