torstaina, kesäkuuta 14, 2007

Free Thursday

Open Tuesday (OT) jatkaa nollatiedotuslinjaansa. Ihmetyttää verkostoitumistapahtuma, joka a) ei ole säännöllisesti ja b) on täysin kädetön tiedotuksen suhteen. Miten tyypit edes kuvittelevat sen voivan toimia?

OT:n sakille on nyt vaihtoehtona Free Thursday (FT), joka oli tänään toista kertaa ja on jatkossakin aina kuukauden toisena tiistaina. Nimilapuista tykkään, on mukavaa kun voi vähitellen oppia ihmisten nimiä. YT-neuvottelujen lomassa tilaisuus käydä juttelemassa nörttipuhetta (mm. organisoitu keskustelumm, OpenMoko, N800 ominaisuuksista jne.) ihmisten kanssa osui tosi hyvään saumaan. Ekan kerran olinkin missannut, tänään paikalla oli minun lisäkseni seitsemän ihmistä, ja lisää ehkä kävi vielä myöhemmin. Olin liian väsynyt hakeakseni auton tänään, uusi yritys huomenna.

Verkostoitumistapaamisten voittaja ainakin toistaiseksi (FT:n osalta on vähän varhaista sanoa) on Nice Tuesday (NT)- tulevat tapahtumat kerrotaan täsmäpäivämäärin ja alustavin aihein vuoden 2008 alkuun asti. NT:n esitelmät ovat myös olleet harvinaisen korkealaatuisia muihin kokemuksiini verrattuna. NT:ssä ei pääsääntöisesti ole sponsorointia, vaan järjestäjäpoppoo varaa tilan ja kukin maksaa omat syömisensä/juomisensa. Tähän mennessä on ollut yksi sponsoroitu tapahtuma.

Sponsoroimattomuus ei kuitenkaan ole menoa haitannut, vaan muut tapahtumat, aiemmin mainitut (FT poikkeuksena, koska se a) on jo säännöllisesti ja b) siellä ei ole esitelmiä sinänsä) sekä esim. Mobile Monday (MM) ja IGDAn tapaamiset voisivat ottaa mallia. IGDA on tosin jo melko hyvä (eli mailaavat ainakin pääsääntöisesti ajoissa ja kertovat usein vähintään päivämääriä hieman etukäteen), mikä kertoo paljon täkäläisten verkostoitumistapahtumien tilasta. Valikoimani toki ei ole valtavan kattava.

Kaikki yllämainitut ovat kovin kolmannella kotimaisella nimettyjä - seuraava verkostoitumistapahtuman perustaja voisi ehkä nimetä sen ainakin myös suomeksi.

Tunnisteet: ,