lauantaina, marraskuuta 22, 2008

Mikä ihmeen Effi?

Aamulla olin onneksi hidas kolan hakemisessa, olisi nimittäin muuten mennyt näppikselle. Turun Sanomien kolumnissa Poliittinen petos tulisi sanktioida esiteltiin minulle aika uudenlainen Effi:

[Rostedt] ei halunnut olla missään tekemisissä esimerkiksi Suomen Sisu ja Effi -järjestöjen kanssa, jotka tunnetaan hyvin kansallismielisinä, maahanmuuttajiin vieroksuvasti suhtautuvina liikkeinä.

Sotkua on nyt päivän mittaan selvitelty, ja lehteen tulee oikaisu. Effin turkulainen hallituksen jäsen blogittikin aiheesta päivällä sarkastisesti.

Sinänsä on sääli, että huomio kyseisessä kirjoituksessa (ainakin Effin jäsenten osalta) kiinnittyy nyt väärään asiaan, koska kolumnin sanoma on tärkeä. Minäkin paheksun syvästi etenkin heti vaalien jälkeen tapahtuvia loikkauksia. Turussa näitä on ilmeisesti ollut enemmänkin, ja eduskunnasta on toki muistissa tapaus Merikukka Forsius.

Jos henkilö ei kerta kaikkiaan voi enää elää puoluevalintansa kanssa, menköön sitoutumattomaksi tai pyytäköön vapautusta tehtävästä ja päästäköön varajäsenen remmiin. Vaalikauden loppu on se oikea aika vaihtaa, sitten punnitaan vaaleissa taas kannatus.

Tunnisteet: ,