tiistaina, tammikuuta 27, 2009

Masinointia jälleen kerran

Uusi vuosi laukkaa, ja blogikirjoitustahtini on viime vuoden hyvistä aikomuksista huolimatta yhä surkea. Kelpaisiko syyksi se, että teen enemmän kuin kirjoitan? Hyviä vinkkejä kirjoituksen säännöllistämiseen?

Juuri tällä hetkellä käynnissä on ankara masinointi, jotta Lex Nokia saataisiin torpattua. Perustuslain vastaiseksi arviointi ei tunnu menoa häiritsevän.

Huomenna on tietosuojapäivä. Tapahtumia on ilahduttavan monessa maassa, myös Suomessa. Tietosuojapäivän tavoitteena on lisätä meidän kansalaisten tietoutta oikeuksistamme, joistaeurobarometrin mukaan tiedämme turhan vähän.

Lieneekö niin kumma juttu, kun toisaalta hallitukset sitten yrittävät vähentää kansalaisten oikeuksia, Suomessa Lex Nokia, EU:ssa ePrivacy-direktiivi (Euroopan tietosuojavaltuutetun lausunto)... mitä seuraavaksi?

Edvard "Eetu" Isto maalasi tämän historiankirjoista kaikille tutun maalauksen, Hyökkäys venäläissortoa vastaan. Surullista, että tänä päivänä maalaus kuvastaa oman hallintomme asennetta kansalaisoikeuksiin.

Tunnisteet: ,