perjantaina, heinäkuuta 17, 2009

Teknolelukuntoilua

30 ikävuoden jälkeen kropan takuu on loppunut ja vähitellen on tullut yriteltyä saada kuntoa kohotettua. Erinäisiä lisämotivaatiotekijöitä on ilmaantunut (kröhöm), ja tuoreimpana yrityksenä kannustan itseäni liikkumaan erilaisten teknolelujen avulla.

Mikä näistä sitten on hyödyllinen? Askelmittari on ylivoimainen voittaja, ainakin tällä hetkellä. Kun mittari on taskussa, ei voi huijata itseään ajattelemalla "olenhan mä tänään vaikka mitä touhunnut". Illalla kun kurkkaa mittarin lukeman, ei auta kuin todeta, että "pahus, puuttuu vielä 2300 askelta" ja sitten pyytää kavereita irkissä kannustamaan iltakävelylle vaikkei millään jaksais. Pienellä kannustuksella on tähän asti yleensä päästy liikkeelle. Kodin lähikävelyillä mukana on askelmittarin lisäksi sauvat ja sykemittari. Sauvat vauhdittavat menoa ja pitävät hyvällä sykealueella. Lisäbonuksena puolison on saanut myös sauvojen kanssa liikkeelle, kun ne keventävät kävelyä juuri passelisti. Sykemittarissa en vielä ole keksinyt miten saada kamaa tietokoneelle, teknolelukuntoilun pointti olisi saada hauskoja käppyröitä aikaan. Alun alkaen mietin Suunnon t6c:n hankkimista, mutta kun sain tuon Polarin lainaan, katsotaan nyt ensin, miten hyvä kannustusvaikutus sykemittarilla yleensä on.

Ohutpohjakengät ovat myös kivat, joskin Feelmaxit eivät kavereiden raporttien mukaan kestä asfalttia, joten ne on varattu metsälenkeille ja/tai punttikselle. Vibrameista tykkään kyllä jotenkin enemmän myös. Feelmaxin uudelle Niesa-mallille pitää ehkä antaa tilaisuus syksyn mittaan vielä. Minulla on lättäjalat, ja koska en oikeasti tee juuri koskaan jalkajumppaohjelmaani, mutta kengät kykenen laittamaan jalkaan, toivon jalan lihasten nyt vähän kehittyvän.

GPS:llä ja Sports Trackerillä seurailin muutaman kerran iltalenkkejä, mutta samaa lenkkiä liikuttaessa kiinnostus siihen jäi. Jos liikkuisi enemmän eri reittejä, olisi varmaan ihan hauskaa pitää mukana, ja etenkin jos kävelyn sijaan pyöräilisi.

Wii Fit on ollut varsin vähällä käytöllä ja EA Active taas on ihan uusi. Elokuun 10. päivä aloitan kollegani kanssa 30 päivän kuntohaasteen, saa nähdä miten sitten käy. Mukana tullut kuminauha ei ollut kauhean kummoisen tuntuinen, mutta kotona pyörii joitakin Therabandejä, joita voi tarvittaessa hyödyntää.

Joka tapauksessa ainakin hyötyliikunta arjen seassa on nyt paranemaan päin. Lomalla olisi tarkoitus nakuttaa joka päivä tunnollisesti ne 10000 askelta, ja sitten lisätä taas kuntosalikin liikuntarutiiniin. Jos saan aikaan toisen toimivan pyörän, voisi myös yrittää saada käytyä yhdessä puolison kanssa välissä pyörälenkeillä sauvakävelyn sijasta.

Tunnisteet: ,

1 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Vempeleet ja vempeleet - ja ulkona sauvat 3kymppisenä? x) Kamon, perse ylös, ulos ja JUOKSEMAAN.

9:53 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home