tiistaina, huhtikuuta 11, 2006

Tyypit

Mielenosoitus oli ja meni, osanottajamäärä oli pienehkö, mutta mielenosoituksen jälkeen osa väestä jatkoi lasipalatsiin kaakaolle. Paikalla oli joitakin ihmisiä tietoyhteiskuntapuolueesta. Aioin alun perin mennä seuraamaan perustamiskokousta, mutta olin kipeänä, enkä sitten mennytkään.

Tietoyhteiskuntapuolue sinänsä on kiintoisa hanke, ja harkitsen parhaillaan kannattajakortin täyttämistä. Puolueohjelma on toki alkuvaiheessa ohuehko, ja kaikki avainhenkilöt, ainakin tässä vaiheessa, ovat miehiä, mikä johtaa vähän vaikutelmaan herraklubista.

Lähetin äsken palautettakin tyypeille, sisältö runsaasti tiivistettynä tässä:

  • Tasa-arvo yhdeksi lisäkivijalaksi. Samasta työstä sama palkka, vanhemmuuden kustannukset tasattava työttömyyskustannusten tapaan.
  • Jollain tavalla profiloiduttava myös oikeisto/vasemmisto-akselilla, vaikka sitten asiakohtaisesti.
  • Ryhmäkuri on ydinkysymyksissä oltava. Miten voi äänestää puoluetta, jolal ei ole sitovaa yhteistä linjaa juuri missään?

Reilu kuukausi sitten luettavaksi lataamani pino puolueohjelmia on yhä lukematta. Ehkä niihin vielä jossain vaiheessa päästään. Vakaa pieni aikomus on yhä valita jokin puolue, ja mennä jossain määrin katselemaan touhuilua myös sisältä päin.

Masinointirintamalla juuri nyt ei ainakaan minulla ole mitään valtavaa käynnissä. Pyörittelen mielessä epämääräisellä tasolla erilaisia kansanvalistustapahtumia, joissa voisi jakaa Copy Controllin arvoitusta luettavaksi ja mahdollisesti näyttää lyhyttä opetusvideota, jos jostain saataisiin aikaan yhtä nerokas lyhytpätkä kuin Trusted Computingista tehty (videopätkän voi ladata legal torrentsista tai suoraan tekijöiden sivulta.